Ελληνικά | English
Τοποθεσία
Άνδρος, η Αρχόντισσα του Αιγαίου
Η Άνδρος είναι η μεγαλύτερη μετά τη Νάξο νήσος των Κυκλάδων και πλησιέστερη στην Εύβοια, της οποίας αποτελεί φυσική συνέχεια εκτεινόμενη ομοίως από ΒΔ. προς ΝΑ.. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Άνδρος ή αλλιώς Χώρα. Η Άνδρος έχει έκταση 379,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το μήκος των ακτών της είναι 176 χιλιόμετρα.

Η Άνδρος έχει δεκάδες αμμώδεις και βραχώδεις παραλίες, αφού η ακτογραμμή είναι 176 χλμ. Οι πιο δημοφιλείς αμμώδεις παραλίες είναι το Νημποριό στη Χώρα, η Χρυσή Άμμος στο Κυπρί και η Άχλα στην οποία η πρόσβαση γίνεται με καράβι που ξεκινάει από το λιμάνι της Χώρας ή από το χωματόδρομο που μόνο αυτοκίνητα με τετρακίνηση μπορούν να τον διασχίσουν. Υπάρχουν βέβαια και βραχώδεις παραλίες που είναι δημοφιλείς όπως τα Γιάλια στις Στενιές, ο Χαλκολιμιώνας στην περιοχή Σταυροπέδα και η παραλία του Συνετίου στο χωριό Συνέτι.
 
Χάρτης
Το Μπατσί
Το Μπατσί Άνδρου είναι ένα παραλιακό παραδοσιακό χωριό της Άνδρου. Βρίσκεται 8 χλμ. μακριά από το Γαύριο και 27 χλμ. μακριά από τη Χώρα, στα δυτικά παράλια της Άνδρου, σε υψόμετρο 5 μ. Διοικητικά το Μπατσί υπάγεται στο Δήμο Άνδρου, ενώ πριν το Πρόγραμμα Καλλικράτης υπαγόταν στον Δήμο Υδρούσας. Πριν το 1999 αποτελούσε έδρα της ομώνυμης κοινότητας στην οποία ανήκαν και τα χωριά Δαμασκηνός και Στιβάρι. Το Μπατσί έχει μία μεγάλη παραλία που έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Κοντά στο χωριό υπάρχει η Μονή Ζωοδόχου Πηγής.

Τις τελευταίες δεκαετίες έχει εξελιχθεί σε ένα απ΄ τα τουριστικότερα χωριά της Άνδρου.

Τα δωμάτια μας βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο και την κεντρική παραλία του Μπατσίου!